Team

Shalina Saddal is een PhD student in het Don’t be Late! project.

Shalina Saddal

Shalina Saddal is, na het afronden van een onderzoeks-master gefocust op de rol van genen en omgeving in gedrag en gezondheid aan de VU, gestart met haar PhD traject in juli 2022. Haar rol in de Don’t be Late! studie is het evalueren van de effectiviteit van een werkinterventie in het voorkomen van vroegtijdig baanverlies en het verbeteren van kwaliteit van leven bij mensen met MS.

Waarom doe je onderzoek?

Om zoveel redenen! Ten eerste ben ik altijd geïnteresseerd geweest in hoe het brein werkt. Daarnaast heb ik als onderzoeker de kans om veel mensen tegelijk te helpen in plaats van slechts 1 persoon tegelijk. Tot slot vind ik de variatie in mijn werk erg fijn (contact met coaches en participanten in verband met data verzameling, statistische analyses, schrijven)

Wat is jouw favoriete breinstructuur?

Ik heb niet één specifieke favoriet, het zijn de combinatie en samenwerking van alle structuren en functies die ervoor zorgen dat het werkt en die ik ontzettend fascinerend vind.

Wanneer ben je tevreden met je werkdag?

Als ik ‘grote’ taken van mijn to-do list af kan kruisen en/of wanneer ik inspirerende meetings heb met mijn collega’s. Ik krijg ook veel energie van het zien van participanten.

Welke onderzoeks- ‘tool’ of methode heeft jouw voorkeur?

Het belangrijkste is volgens mij dat de tool of methode goed past bij hetgeen wat je probeert te onderzoeken. Ik vind het extra interessant wanneer de combinatie van verschillende onderzoeks-‘tools’ connecties illustreren tussen te observeren symptomen en wat er in het lichaam gebeurd (bijvoorbeeld wanneer je cognitieve problemen waarneemt op een Neuropsychologisch onderzoek en dat ook terug ziet op de MRI).

 

Contact

E: s.saddal@amsterdamumc.nl

T: 06-11037784

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/shalina-saddal-24641b190/?originalSubdomain=nl