Sinds juli 2022 is Jip Aarts werkzaam als promovendus op het Don’t be late! project. Hierin is hij vooral gefocust op de effectiviteit van een interventie waarin leefstijl en cognitietraining wordt gecombineerd.
Waarom doe je onderzoek?
Al heel lang wil ik mensen graag helpen om optimaal te presteren en specifiek mensen zo goed mogelijk te laten functioneren door middel van de beste revalidatie. Door middel van onderzoek kunnen we inzicht krijgen in de manier waarop aandoeningen de lichamelijke functies beïnvloeden, waardoor we dit gericht (ook met behulp van onderzoek) kunnen aanpakken.
Wat is je favoriete hersenstructuur?
Ik heb niet per sé een favoriete structuur, maar als Bewegingswetenschapper vind ik het supplementaire motorische schors een leuk gebied van de hersenen.
Wanneer ben je tevreden met een werkdag?
Ik ben tevreden met een werkdag wanneer ik ergens duidelijke voortgang heb gemaakt. Dit kan zijn met metingen, programmeren, schrijven, het maakt eigenlijk niet uit wat voor taak. Daarnaast vind ik het leuk om contact te hebben met deelnemers en collega’s, al is het maar kort, om toch een beetje sociaal bezig te zijn.
Wat is je favoriete onderzoekstool of -methode?
Op dit moment vind ik het heel leuk om de MRI te gebruiken, omdat het toch altijd interessant is hoe de hersenen eruit zien bij iemand. De maximale inspanningstest vind ik ook erg leuk om uit te voeren omdat we daar iemand echt tot het gaatje laten gaan en kijken hoe iemand maximaal presteert.
Contact
E-mail: j.aarts@fsw.leidenuniv.nl
LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/jip-aarts