Team

Esther Schippers is een onderzoeksmedewerker binnen het Don’t be Late project.

Esther Schippers

Esther is betrokken bij het Don’t be late! project. In 2018 heeft zij zelf de diagnose MS gekregen. Hierdoor kijkt zij anders naar onderzoek. Zij heeft een “blik door een MS-bril” en deelt deze met het MindS-Lab team.

Waarom doe je onderzoek?

Omdat ik er van houd om te ontdekken hoe “iets” zit. Ik wil daarbij oog hebben voor alle facetten die invloed op dit “iets” hebben en ik probeer het hele plaatje te zien. Neurologische aandoeningen zijn ontzettend ingewikkeld en niet zo maar op te lossen met een pil. Ik wil graag onderzoeken welke aspecten belangrijk zijn voor mensen met een ziekte en hoe we die aspecten de aandacht kunnen geven die ze verdienen.

Wat is je favoriete hersenstructuur?

Het brein bestaat uit allerlei delen die samen geweldig werk doen. Aparte structuren zijn fantastisch maar voor de hersenen geldt dat het geheel meer is dan de som der delen. Het gehele brein is super-fantastisch!

Wanneer ben je tevreden met een werkdag?

Onze grote puzzel is het verhogen van de kwaliteit van leven van mensen met een hersenaandoening. Als het lukt om samen met één of meerdere collega’s een stap in de goede richting te zetten en we duidelijker weten wat er nodig is om een stukje van de puzzel op te lossen, dan is mijn werkdag geslaagd.

Wat is je favoriete onderzoekstool of -methode?

Interviews met betrokkenen.

 

Contact:

E-mail: e.c.f.schippers@fsw.leidenuniv.nl

LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/esther-schippers-27465071