Team

Elianne van Egmond is neuropsycholoog en PhD student. Ze werkt momenteel aan de MS@Work studie, waarin ze onderzoekt hoe mentale factoren samenhangen met functioneren op het werk.

Elianne van Egmond

Waarom doe je onderzoek?

Het krijgen van een (neurologische) diagnose zet je wereld op z’n kop, en zorgt voor veel veranderingen. Ik wil er met mijn onderzoek graag voor zorgen dat mensen, die leven met een ziekte, het leven kunnen leven zoals zij dat willen. Daarnaast houd ik mijn hele leven al van het oplossen van puzzels en ben nieuwsgierig aangelegd. In die zin is onderzoek de perfecte combinatie!

Wat is je favoriete hersenstructuur?

Ik heb eigenlijk niet één favoriete hersenstructuur, maar als ik er echt een moet kiezen wordt het de corpus callosum. De corpus callosum is een hersenstructuur die onze linker- en rechterhersenhelft met elkaar verbindt en ervoor zorgt dat deze met elkaar kunnen communiceren. Net als in het leven denk ik dat communicatie ‘key’ is, en het belangrijk is om meerdere perspectieven mee te nemen.

Wanneer ben je tevreden met een werkdag?

Als ik een inspirerend gesprek heb gevoerd met een deelnemer, m’n statistische methoden naar behoren werken of na een goede brainstormsessie met ons MindS lab.

Wat is je favoriete onderzoekstool of -methode?

Als neuropsycholoog ben ik altijd geïnteresseerd in de uitkomsten van een neuropsychologisch onderzoek!

Contact:

E-mail: e.e.a.van.egmond@fsw.leidenuniv.nl

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/elianne-van-egmond-70b814144/?originalSubdomain=nl