Team

Charlotte Rouzée is een PhD student bij het Prepare the Mind project

Charlotte Rouzée

Waarom doe je onderzoek?
Sinds jonge leeftijd heb ik een sterke interesse in hersenproblemen ontwikkeld, deels door persoonlijke situaties in mijn omgeving. De combinatie van de complexe onwetendheid rondom veel neurologische aandoeningen en de mogelijkheid om steeds verder te zoeken naar ondersteuningen en verklaringen, drijft mij om bij te dragen aan het vergroten van onze kennis en de ontwikkeling van oplossingen.

Wat is je favoriete hersenstructuur?
Ik vind het lastig om één specifieke structuur te kiezen, maar een groep structuren die ik bijzonder boeiend vind, is het limbische systeem. Dit systeem speelt een cruciale rol in emoties, motivatie, geheugen en leren. Het omvat onder andere de amygdala, hippocampus en hypothalamus, en de samenwerking tussen deze structuren is fascinerend. Het limbische systeem is fundamenteel voor het begrijpen van menselijk gedrag en biedt waardevolle inzichten bij het bestuderen van aandoeningen zoals angststoornissen en neurologische ziektes.

Wanneer ben je tevreden met een werkdag?
Ik ben tevreden met een werkdag als ik bepaalde doelen heb behaald, als ik anderen heb kunnen ondersteunen of als ik samen met collega’s tot diepere inzichten ben gekomen. Daarnaast geeft het veel voldoening als een testdag met participanten soepel verloopt en voor beide partijen een positieve ervaring is.

Wat is je favoriete onderzoekstool of methode?
MRI (Magnetic Resonance Imaging). Deze methode biedt een unieke en gedetailleerde kijk op de hersenen zonder invasieve ingrepen. Met technieken zoals functionele MRI (fMRI) kan je bijvoorbeeld hersenactiviteit in kaart brengen en patronen van netwerken analyseren, wat cruciaal is voor het begrijpen van neurologische processen en stoornissen.

E-mailadres: c.c.rouzee@fsw.leidenuniv.nl